Onsdag d. 6. juli 2022, kl. 10:00
Flaghejsning på General Bülows grav

Jydske Landsoldater deltager i gamle uniformer fra forskellige værn, og der lægges kranse fra Hæren, Sønderborg Kommune og Dybbøl kirke.

Generalløjtnant Fredrik Rubech Henrik Bülow, der var ud af gammel militær familie, begyndte sin karriere i søværnet, men kom i hæren i 1804, hvor han opnåede mange titler.
Han blev blandt andet udnævnt til sekondløjtnant, senere fændrik, premierløjtnant, kaptajn og i 1848 blev han oberst. Samme år blev han brigadechef, generalmajor og divisionsgeneral, og den 13. april 1849 udnævntes han til hærens overgeneral. Karrierens højdepunkt må have været udfaldet fra Fredericia under første slesvigske krig. Dette fandt sted den 6. juli, hvilket er årsagen til at generalen mindes særligt denne dag.

Efter en mindetale over generalen synger vi Kongernes konge, og trompetist Nanna Lotzkat vil ledsage fællessangen.
Mød op på Dybbøl kirkegård tirsdag den 6. juli kl. 10.00, hvor man mindes general F.R. Bülow.