Begivenheden har allerede fundet sted.

Lørdag d. 19. september 2020, kl. 16:00
Der er gratis adgang til koncerten
Orgelfestivalkoncert (ved orglet: Christian Præstholm, Randers)

Orgelkoncert med Christian Præstholm i Dybbøl kirke lørdag den 19. september kl. 16.00. Udover smagsprøver på hans egne roste og anerkendte værker spiller den landskendte orgelvirtuos fra Randers værker af J.S. Bach (Præludium og fuga i A-Dur), F. Mendelssohn (VI. Orgelsonate), M. Duruflé (Prélude et fugue sur le nom d´Alain) og to dansesatser af Jehan Alain.

Christian Præstholm, organist og komponist, er uddannet fra Det Jyske Musikkonservato-rium med debut fra solistklassen i 1999. Hertil kommer to års videregående orgelstudier i Paris og London.
Organist ved Sct. Mortens Kirke i Randers og mangeårig lærer i orgel og musikteori ved Det Jyske Musikkonservatorium.
Christian Præstholm har givet talrige koncerter i Danmark, Frankrig, England, Tyskland, Norge, Sverige, Island, Polen, Rusland og Orkney-øerne og har indspillet adskille cd´er. Han har modtaget legater fra forskellige fonde, bl.a. Komponisten Jacob Gades Legat. Foreningen for Piano- og Orgelbyggerier i Danmark´s orgellegat, Ejner Hansens legat for organister og dirigenter 2016 og tidl. kirkeminister Mette Madsens legat til kirkelige, skabende og udøvende kunstnere 2019.
Som komponist har Christian Præstholm skrevet værker for kor, orgel, diverse solister og kammerensembler, samt salmemelodier. Adskillige værker er skrevet på bestilling. Senest kantaten "For verden" (for blandet kor, solo cello og orgel) til Dybbøl kirke i anledning af 100-året for genforeningen, "Siseby-Suite" (orgel solo) til Haderslev Domkirke, "Tre Davids-salmer (for blandet kor og harpe), "Lauda anima mea Dominu" (blandet kor) til Sct. Peders Koncertkor og "My lost love" til Aros Guitar Duo. Han har komponeret og udgivet omk. 250 orgelkoraler, som spilles i store som små kirker over hele landet.

Der er gratis adgang til koncerten, som er en af syv i "Orgelfestival i Sønderborg og omegn 2020"